Birthday: Mirza yang serius ;)

Happy birthday, Mirza 🙂

Happy 1st birthday, Mirza sayang..

We haven’t met each other, and now you’re already a year old..

Doa Ibu untuk Mirza, 

Semoga Mirza membesar di bawah lindungan rahmat Allah,

dikelilingi orang-orang yang menyayangi Mirza..

dididik dan dipelihara dengan penuh kasih sayang..

Menjadi seorang yang taat kepada Allah dan PesuruhNya.. 

Berbakti kepada kedua orang tua dan agama..

Bijak, sihat dan pintar..

InsyaAllah.. 

Ameen..

p/s: I still owe birthday posts of 8 people.. huhu.. Oh, in case if you wonder, Mirza is my second nephew 😉

*postngantukwhileworkingonmythesis*

Birthday(s): For a little princess and her papa

My Dearest Niece, Aleesya Raihanah..

As you’ve turned one, I pray that you’ll grow up to become a good muslimah; as smart as Saidatina A’isha r.a., as courageous as Sumaiyah, as patient as Siti Hajar, and as obedient as Siti Maryam.

May you grow up as a beautiful muslimah, inside and out.

..And I wish you all the happiness in the world and the hereafter.. ameen..

 

Also, an overdue birthday wish for the father..

Ahmad Zamir, who had his 33rd birthday on 19/8/2011

Dear Abang Zamir, I don’t know you much, but I know you’re a caring husband to your wife, a lovely father to your daughter, and responsible son and brother for your parents and other siblings. I wish you’ll achieve whatever things you’ve ever dreamed of, and always being graced with the blessings from The Almighty. InsyaAllah..

Aleesya Raihanah & her Papa
Happy birthday!
 
p/s: Sorry, the photo is outdated. That’s all I could find which is most appropriate..

Birthday: Happy birthday, Kak Badariah

I’d like to wish my sister-in-law, sis Badariah Mohamed Noor..

a very happy birthday!..

Dear kak Da,

Our initial relationship was a bit awkward, I’d say. I’ve never met you in person until few days before I was engaged with Dzul, that was when we went to One Utama together with Dzul & Abg Zamir. We had Kenny Rogers for lunch, and then went to watch Shrek 3 at the cinema. Despite I felt like I knew you as Dzul talked a lot about you, and yet on that day we didn’t talk to each other much as.. it was awkward (there, I said it again!).

Anyways, after I got married to Dzul, and we’ve interacted more and more, I really like you and feel more comfortable to be around you (I hope you feel like-wise, eheh..)

Mama told me about her experience when she carried you in her womb. When the amniotic sac that surrounded you broke and instead of protecting you, the sac was somewhere else. A very adventurous and dangerous for a fragile foetus, but alhamdulillah, Allah protected you and against all odd you were born, and grown as a beautiful woman, inside and out. Subhanallah!

What I gather from Dzul, Mama, Bapak, and other relatives.. and also from my own observation (ops! bukannya xde kerja nak observe2 org nih.. but you know what I mean..).. you are very polite, kind, hardworking  and independent person. In fact, I’m sure there are more positive traits in you. And despite the situation you faced in your early life, you were a brilliant and physically active student back during your school years. MasyaAllah!

Hence, on your birthday, I pray for your happiness fid dunya wal akhirah. And Allah’s will, you’ll find your life partner soon. I’m sure that special person will be one of the luckiest guys in the world 🙂

K Badariah.. pinjam gambar FB eh.. hehe..

Happy birthday, sister!!


Ayahanda Aziz Osman, selamat ulangtahun!

Ah, saya kelewatan sehari..

Ulangtahun Ayah yang ke 59 adalah pada hari semalam sebenarnya..

.

Tapi, dek kesibukan memuat-naik gambar percutian yang banyak di FB (juga kekeringan minat dan idea untuk mencoret panjang) menyebabkan tergendala rancangan mencoret untuk hari ulangtahun ayahanda tersayang ini. Selain daripada itu, saya pun tercari-cari idea, gaya manakah yang sesuai untuk dicoretkan khas buat Ayah. Seriuskah, lawak kah.. puisi kah, biografikah?..Apapun, beginilah coretan saya kali ini….

Inilah ayah saya, Hj Abdul Aziz Osman.. kurang setahun mencecah usia 60 tahun.

Pada wajah Ayah, terserlah kematangan. Full of wisdom, as they say in English. Sifat kebapaan, kini ke’datuk’an 😉 sentiasa terpancar dari raut wajah Ayah.

.

Ayah sangat bersemangat waja – sifat yang sedikit sebanyak ada kami warisi (Alangkah baiknya kalau lebih banyak yang kami ambil *sigh*). Ayah seorang yang optimis, berpandangan jauh. Beliau sentiasa berusaha untuk menjadi yang lebih baik. Semangat itulah yang sering diserukan kepada kami.
.
Ayah seorang yang mengambil berat tentang perkataan ‘USAHA’. Keadaan Ayah kini adalah dari hasil usaha kerja keras Ayah selama ini. Ayah bukan serta merta dilahirkan mewah. Seingat saya, Ayah pernah bekerja sebagai buruh, office boy, operator (?) di Telecom Singapore (di mana Ayah & Ibu berkenalan *wink,wink*). Kemudian Ayah ambil peluang melanjutkan pelajaran di peringkat diploma dalam bidang Business & Management di ITM, walaupun mendapat tentangan daripada arwah Datuk (kalau ikut kata Ibu) kerana Datuk perlukan Ayah sebagai anak sulung dalam keluarga untuk bekerja, membantu menyara keluarga. Tapi siapa sangka, sifat Ayah yang memandang jauh ke hadapan terbayar.
.
Ayah kemudian diterima bekerja di Bank Bumiputra. Bermula sebagai pegawai kewangan, Ayah melaksanakan tugas dengan penuh dedikasi, jujur dan amanah sehingga diangkat menjadi pengurus cawangan, dari yang kecil (di JB, Ipoh) ke yang besar (di KL). Kejayaan Ayah hasil sedikit pengorbanan suatu ketika dahulu, dengan izin Allah, dapat menampung keluarga nukleus dan juga membantu keluarga besar Ayah.
.
Ayah sangat mementingkan pendidikan di kalangan kami, anak-anaknya. Ayah (& Ibu) selalu berpesan, kalau Ayah ada diploma, biar anak-anak lebih dari Ayah. Jadi alhamdulillah, saya dan kakak menyahut panggilan Ayah & Ibu. Alhamdulillah, syukur juga kami ada kecenderungan untuk sambung belajar selepas ijazah pertama 🙂 Ayah pun turut sama, tidak hanya cakap tak serupa bikin, tetapi selepas bersara dari kerja di bahagian kewangan, Ayah mengambil peluang untuk belajar lagi. Sekarang Ayah sedang mengambil jurusan Sains Politik peringkat ijazah sarjana muda. Didoakan Ayah berjaya dengan cemerlang (the same prayer goes for myself.. huhu..).
.
Walaupun Ayah dahulu sibuk dengan kerja-kerja beliau, Ayah tetap tak lupa meluangkan masa untuk keluarga. Jika ada kesempatan, Ayah akan membawa kami sekeluarga bercuti. For me, the best was when we went to Kuching in 2000 (?), since all of us were there (Ika dah ada waktu itu, hehe..). Ayah turut prihatin dengan pendidikan Islam kami. Waktu saya lebih muda dahulu (hehe..), kerapkali Ayah mengimamkan solat maghrib dan isya berjemaah. Dan di antara waktu itu, Ayah akan memberikan sedikit tazkirah daripada kitab-kitab yang Ayah baca. Usrah! Konsep yang sekian lama Ayah telah terapkan dalam keluarga, cuma dulu saya ambil endah tak endah, tapi kini saya tercari-cari semula. Alangkah ruginya dulu kurang mengambil kisah. Ah, jiwa pun masih leka. Seingat saya, usrah masih dilakukan oleh Ayah setahun dua sebelum saya berkahwin. Tapi sangat jarang, memandangkan masing-masing sudah berada jauh dari rumah. Sedari itu pun, surau Al-Iman berhampiran rumah selalu mengadakan pengisian-pengisian, jadi kami hanya mengikut aktiviti yang diadakan.
.
Pengurusan kewangan. Tak sah kalau seorang pegawai kewangan tak mendidik anak-anak cara menguruskan kewangan. Secara ringkasnya, Ayah memastikan kami masing-masing mempunyai akaun simpanan sejak kecil, dan menyimpan walau sedikit wang harian yang ada. Petua yang sama untuk wang gaji apabila kami sudah mula bekerja. The least is to save 10% of what you get.
.
Ah, kalau ikutkan hati baaaa…nyak lagi yang ingin saya catatkan tentang Ayah. Kebaikan, kemuliaan hati, kegarangan (eheh.., biasalah, ayah.. hihi) dan lain-lain lagi. Apapun, I sum up that Ayah is the best father I could have asked for.
.
Buat Ayah, Hidayah doakan Ayah sentiasa di bawah peliharaan & rahmat Allah swt. Segala jasa baik Ayah mudah-mudahan dibalas Allah dengan balasan syurga. Semoga amal ibadah Ayah diterimaNya. Semoga Allah mengurniakan kesihatan & kebahagiaan buat Ayah. Dan harapnya Hidayah (dan adik beradik yang lain) memenuhi sedikit sebanyak impian Ayah sebagai anak-anak yang Ayah banggakan 🙂 Mudah-mudahan kita semua sentiasa di bawah keredhaanNya.  Ampun dan maaf atas segala salah silap Hidayah pada Ayah selama ini.
I Love You, Ayah 🙂
p/s: Rindu untuk bertemu Ayah lagi 🙂

Nad & Abg Irwan.. happy birthday!

After weeks of silence, now I’m back..

Today, we have a couple of birthday wishes.. The first one goes to:

My dearest sister, Nadhira Kaz..

 

Happy birthday, Nad 😀

You’re… 25.. today.. 😀

Wow, how time flies.. I could vividly remember when you were little.. we used to play together.. There was a time when I was looking after you while Ibu was busy in the kitchen that I accidentally let you swallowed the ‘ubat kuning’. Believe me, it happened so fast, I couldn’t stop you. Then you  had to spend a night (with Ibu) in the hospital. Alhamdulillah, nothing worse had happened.

We also went to school together in Kosas. The first time I had to act as a big sis. You know what I mean. Looking after you while in the school. I was in standard 6 while you were in standard 1. Remember we were being called ‘Mak itik & anak itik’ by certain kids for our patience to not rush to get onto the school bus.. hehe..

Oh, now I remember. We went to sekolah agama rakyat in Ipoh together before Kosas, this one with Naufal too. One of the memories that I couldn’t forget is when we were asked to memorise numbers in arabic. Everyone had to stand up and was allowed to sit only after answering the question. And to see you raise your hand and answered the question on your own, you made me proud in silent 🙂 I used to underestimate your ability and worried how you’d do in the class where the age range was big, but since then I knew you were able to do more things than I thought you weren’t.

When you were younger I had always looked you as a cute, quiet little girl who is also independent (yeah, to compare you with Naufal.. hehe..) and sometimes had few surprises, be it good or not so good (being bitten by monkey for example, hahaha..) for all of us.

Now, we’re being separated most of the times and we have our own lives to lead. We may not be that close but no matter what we’re still close in our hearts. We can still share things, tears & laughters.. that’s what the best thing in us being sisters.

So, on your birthday.. I pray for all good things to be in your way. May Allah bless you endlessly.. Take care..

I love you, sis!

Also a birthday wish for my brother-in law, Mohamed Irwan

Abg Irwan talks to his friend, si ikan kaloi?

I only know you for three years plus, ever since you dated my elder sister. But throughout the period, I find you are fun to be around with, funny, helpful.. and the most important thing, you make kak Fau happy 😀

So, there’s nothing more that I can wish for you on your birthday but for you to have successful life fid dunya wal akhirah, to have a happy family.. and always be in the rahmah of Allah. Ameen..

Happy birthday, abg Irwan.. 😀

Coretan Buat Mama… a.k.a Opah Jamaiah :)

This year, I’m gonna write a special post for each of my family member on their birthday. And it starts with this…..

Today… 7 January.. is someone’s birthday..

And that someone is.. my mother in-law.. Mama..

Puan Hjh Jamaiah Mohd Yusof

Mama yang saya kenal, adalah seorang yang agak pendiam. A bit reserved.. yelah, kalau nak dibandingkan dengan Ibu saya yang peramah.

Continue reading

Just for you.. on your birthday

My dearest Sayang…

Happy birthday, Sayang!

On this day, I pray to Allah..

May He bless you with His Kindness and Generosity

With lots of patience, so you’ll find your way to succeed

Particularly in your PhD, and insyaAllah in life

InsyaAllah with patience and His guidance

You’ll become a great, mukmin father for our child

and wonderful soleh husband for thee wife

I too pray for your health and happiness

May Allah always bring happiness into our life..

 

Thank you, Allah, for this nikmah of love

Happy 29th birthday, my love
From my warmest heart, these wishes are for you..

143!! 😀

Birthdays….

September is certainly a birthday month of Kaz Family.. .

Bonda Khamariah – 12th (1954)

Darl Rayyann – 13th (2009)

Afiekaz – 21st (1995)

Bro Naufal – 22nd (1987)

Sis Fau – 23rd (1979)

I would like to wish them all the best. May Allah bless them with happiness, health, wealth (whatever form of wealth, I pray).. and grace them with His Rahmah always. Ameen..

Happy 1st birthday, Rayyann dearest


Continue reading