When my husband asked..

whether I want a Canon or Nikon DSLR for my birthday yesterday, I was so flattered.. nope.. my heart was jumping all over the place first, and then only I flattered.

I didn’t realized he took my comment the other day quite seriously. I did mention of buying a new camera, just for my own satisfaction in capturing scenes and moments.

But I just said, no. “That’s okay. Don’t think it’s a necessity for now”.

Kasihan pada suami. He has already sacrificed a lot, especially his salary. I know it’s part of his duty as a husband, to provide for his family. Although I think he can afford to buy the camera for me, but never mind. That money is better spend for something more meaningful.. and who knows we might need that money for something really important some day. He has a lot to buy for himself after all.

Mr Hubbs is chilling out
Mr Hubbs is chilling out

And as if I can’t afford to buy one for myself. Pfftt!!.. But for the same reason as above, I’m quite reluctant. To be honest, I have one Kenwood mixer in my Lazada cart, waiting to be cashed out. Still thinking should I or should I not. It’s already on sale. But again, it’s just a luxury that can wait. After all, I’m not baking for a living.

I have to say, before I started working, I had this thought that when I start to have my own money, I can buy whatever I can. But apparently, it is not that simple (unless you get 0.5M for your salary per month). You will think more about your loved ones, your responsibility, your future.. everything! It’s not that bad though. It’s something that makes you become more mature, and more responsible.

So, few things to highlight today:

  1. Bertimbangrasalah sesama suami isteri.
  2. Suami saya romantik dengan caranya yang tersendiri 😉
  3. Berjimat cermat selagi ada. (chewah!)

Anyway, I’m officially 34 years old yesterday. 6 more years before I hit that 40 mark, the age that could determine where you’re heading in life.. insyaAllah if Allah permits me to live that long.

Advertisements

Lesson beyond classroom

(This entry was meant to be posted months ago.)

Hehe, I borrowed the slogan of Genius Aulad.

Learning should not be restricted to only inside a classroom. It can happen anywhere – at your home, in the garden, in a shopping mall (if you’re a shopaholic who spend most of the time in a shopping mall, eheh!).. even in the toilet!!

Rayyann’s lesson at our backyard 🙂

One fine evening in early of May 2011, while Dzul was happily snoozing in the bed.. hehe..

"What do I need to do now.. hmm.."

She still needed to be wrapped out as it was slightly cold. It wasn’t fully summer yet. That’s why..

Continue reading

Ayahanda Aziz Osman, selamat ulangtahun!

Ah, saya kelewatan sehari..

Ulangtahun Ayah yang ke 59 adalah pada hari semalam sebenarnya..

.

Tapi, dek kesibukan memuat-naik gambar percutian yang banyak di FB (juga kekeringan minat dan idea untuk mencoret panjang) menyebabkan tergendala rancangan mencoret untuk hari ulangtahun ayahanda tersayang ini. Selain daripada itu, saya pun tercari-cari idea, gaya manakah yang sesuai untuk dicoretkan khas buat Ayah. Seriuskah, lawak kah.. puisi kah, biografikah?..Apapun, beginilah coretan saya kali ini….

Inilah ayah saya, Hj Abdul Aziz Osman.. kurang setahun mencecah usia 60 tahun.

Pada wajah Ayah, terserlah kematangan. Full of wisdom, as they say in English. Sifat kebapaan, kini ke’datuk’an 😉 sentiasa terpancar dari raut wajah Ayah.

.

Ayah sangat bersemangat waja – sifat yang sedikit sebanyak ada kami warisi (Alangkah baiknya kalau lebih banyak yang kami ambil *sigh*). Ayah seorang yang optimis, berpandangan jauh. Beliau sentiasa berusaha untuk menjadi yang lebih baik. Semangat itulah yang sering diserukan kepada kami.
.
Ayah seorang yang mengambil berat tentang perkataan ‘USAHA’. Keadaan Ayah kini adalah dari hasil usaha kerja keras Ayah selama ini. Ayah bukan serta merta dilahirkan mewah. Seingat saya, Ayah pernah bekerja sebagai buruh, office boy, operator (?) di Telecom Singapore (di mana Ayah & Ibu berkenalan *wink,wink*). Kemudian Ayah ambil peluang melanjutkan pelajaran di peringkat diploma dalam bidang Business & Management di ITM, walaupun mendapat tentangan daripada arwah Datuk (kalau ikut kata Ibu) kerana Datuk perlukan Ayah sebagai anak sulung dalam keluarga untuk bekerja, membantu menyara keluarga. Tapi siapa sangka, sifat Ayah yang memandang jauh ke hadapan terbayar.
.
Ayah kemudian diterima bekerja di Bank Bumiputra. Bermula sebagai pegawai kewangan, Ayah melaksanakan tugas dengan penuh dedikasi, jujur dan amanah sehingga diangkat menjadi pengurus cawangan, dari yang kecil (di JB, Ipoh) ke yang besar (di KL). Kejayaan Ayah hasil sedikit pengorbanan suatu ketika dahulu, dengan izin Allah, dapat menampung keluarga nukleus dan juga membantu keluarga besar Ayah.
.
Ayah sangat mementingkan pendidikan di kalangan kami, anak-anaknya. Ayah (& Ibu) selalu berpesan, kalau Ayah ada diploma, biar anak-anak lebih dari Ayah. Jadi alhamdulillah, saya dan kakak menyahut panggilan Ayah & Ibu. Alhamdulillah, syukur juga kami ada kecenderungan untuk sambung belajar selepas ijazah pertama 🙂 Ayah pun turut sama, tidak hanya cakap tak serupa bikin, tetapi selepas bersara dari kerja di bahagian kewangan, Ayah mengambil peluang untuk belajar lagi. Sekarang Ayah sedang mengambil jurusan Sains Politik peringkat ijazah sarjana muda. Didoakan Ayah berjaya dengan cemerlang (the same prayer goes for myself.. huhu..).
.
Walaupun Ayah dahulu sibuk dengan kerja-kerja beliau, Ayah tetap tak lupa meluangkan masa untuk keluarga. Jika ada kesempatan, Ayah akan membawa kami sekeluarga bercuti. For me, the best was when we went to Kuching in 2000 (?), since all of us were there (Ika dah ada waktu itu, hehe..). Ayah turut prihatin dengan pendidikan Islam kami. Waktu saya lebih muda dahulu (hehe..), kerapkali Ayah mengimamkan solat maghrib dan isya berjemaah. Dan di antara waktu itu, Ayah akan memberikan sedikit tazkirah daripada kitab-kitab yang Ayah baca. Usrah! Konsep yang sekian lama Ayah telah terapkan dalam keluarga, cuma dulu saya ambil endah tak endah, tapi kini saya tercari-cari semula. Alangkah ruginya dulu kurang mengambil kisah. Ah, jiwa pun masih leka. Seingat saya, usrah masih dilakukan oleh Ayah setahun dua sebelum saya berkahwin. Tapi sangat jarang, memandangkan masing-masing sudah berada jauh dari rumah. Sedari itu pun, surau Al-Iman berhampiran rumah selalu mengadakan pengisian-pengisian, jadi kami hanya mengikut aktiviti yang diadakan.
.
Pengurusan kewangan. Tak sah kalau seorang pegawai kewangan tak mendidik anak-anak cara menguruskan kewangan. Secara ringkasnya, Ayah memastikan kami masing-masing mempunyai akaun simpanan sejak kecil, dan menyimpan walau sedikit wang harian yang ada. Petua yang sama untuk wang gaji apabila kami sudah mula bekerja. The least is to save 10% of what you get.
.
Ah, kalau ikutkan hati baaaa…nyak lagi yang ingin saya catatkan tentang Ayah. Kebaikan, kemuliaan hati, kegarangan (eheh.., biasalah, ayah.. hihi) dan lain-lain lagi. Apapun, I sum up that Ayah is the best father I could have asked for.
.
Buat Ayah, Hidayah doakan Ayah sentiasa di bawah peliharaan & rahmat Allah swt. Segala jasa baik Ayah mudah-mudahan dibalas Allah dengan balasan syurga. Semoga amal ibadah Ayah diterimaNya. Semoga Allah mengurniakan kesihatan & kebahagiaan buat Ayah. Dan harapnya Hidayah (dan adik beradik yang lain) memenuhi sedikit sebanyak impian Ayah sebagai anak-anak yang Ayah banggakan 🙂 Mudah-mudahan kita semua sentiasa di bawah keredhaanNya.  Ampun dan maaf atas segala salah silap Hidayah pada Ayah selama ini.
I Love You, Ayah 🙂
p/s: Rindu untuk bertemu Ayah lagi 🙂

Sunnah itu..

ﺑﺴﻤ ﺃﻠﻠﻪ  ﺃﻠﺮﺤﻤﻦ ﺃﻠﺮﺤﻴﻢ

I’ve been sitting in front of my (school-provided) laptop for hours.

Most of the times I did my school work: mice behaviour- scoring, conference abstract-writing, to publish paper-writing, data-analysing.. Some of the times, facebook checking, news-reading..

Also, in the mean time, I’m thinking of what I’m gonna write on my blog.. on this significant day..

It’s Maulidur Rasul sallallah alaihi wassalam!

I know there are different opinions amongst scholars, on which date Rasulullah s.a.w was born. However, many agreed that this date – 12 Rabiul awwal, was the date he left us. 😥

There’s just so many things going on in my mind, about how should I write this post. I don’t want to write his history, ‘cos to be honest, I don’t know every little detail of it. And I’m just suck in telling stories..

Continue reading

Study extension…

Both Dzul & I attended a visa extension presentation by UoN International Office yesterday. Lots of things need to be done. Quoting K Nita who attended the same session, “Macam nak tulis thesis…” 😉

This study extension has been bothering my mind for quite some time… until last Sunday night…

It’s been a while since I last had a tearful conversation with my husband… Continue reading

3 years of fun, 3 tahun penuh kesyukuran

19 Oct 2010, cold Tuesday morning.

Dzul had just parked the car. We came out of the car and together we walked to the bus stop to take the free bus service to QMC. While walking, I reached out my hand to him.. nak bersalam.. and at once we said

“Happy Anniversary!”😀

***************************************************************

Alhamdulillah.. it’s been 3 years now.. since the day we tied the knot, made a vow to become each others’ companion for life. 3 years of fun & happiness, 3 years of mostly ups than downs.. Alhamdulillah.. syukur, syukur..

I truly believe that we both are not the perfect people in this world.. but I’m glad we, with Allah’s permission, complement each other.

The journey of this relationship has been so wonderful so far, and I could only pray to Allah to make it lasts forever. To make it lasts as Ibu & Ayah’s, Bapak & Mama’s..

There were times when we stumbled, but that’s what life is, and we just moved on and learnt from it.

In the first year of us being husband and wife, I had a miscarriage. Despair we were, but Allah The Beknoweth.Alhamdulillah. Allah had given us more time together, just the two of us to know each other better.. to prepare ourselves to become better parents, to equip ourselves with the knowledge.. as well as more time to honeymoon 😉 Allahu akbar!!

We were blessed with our first child in our second year of marriage. Hamdan lillah.. a beautiful girl named Nur Rayyann. MasyaAllah.. Our highest gratitude unto Him for this blessing. Mungkin berkat doa Ibu waktu tunaikan haji juga. Anyway, Allah had tested us once again when we had to be separated from Rayyann for few months. But there’s always a hikmah in every event of our lives.

When I compared how I was before I got married and how I am now, I could not be more thankful that I’m blessed with a married life, blessed with the experience of motherhood, blessed with a wonderful family. I’m glad to say that this marriage has given me a peace of mind.

وَمِنۡ ءَايَـٰتِهِۦۤ أَنۡ خَلَقَ لَكُم مِّنۡ أَنفُسِكُمۡ أَزۡوَٲجً۬ا لِّتَسۡكُنُوٓاْ إِلَيۡهَا وَجَعَلَ بَيۡنَڪُم مَّوَدَّةً۬ وَرَحۡمَةً‌ۚ إِنَّ فِى ذَٲلِكَ لَأَيَـٰتٍ۬ لِّقَوۡمٍ۬ يَتَفَكَّرُونَ

And among His Signs is this, that He created for you mates from among yourselves, that ye may dwell in tranquillity with them, and He has put love and mercy between your (hearts); verily in that are Signs for those who reflect. (21)

Ar-Ruum:21

Guess I could just go on and on about how I blessed I am, and I still don’t think it would be enough for what I’ve had up to this day.

Anyway, for my beloved husband..

I thank Allah that I found you. I thank Allah that you’re my husband, my companion, my soulmate, my bestest friend, my shoulder to cry on, my smile when I’m happy.. you bring out the best in me, you lift me up when I’m down.. you’re everything to me. MasyaAllah.. 🙂 Let us be like Rasulullah s.a.w and Aisyah r.a… as understanding as them, as faithful as them, as romantic as them. InsyaAllah..

(coincidentally, this is my 100th post.. after years.. hehe..)

Just for you.. on your birthday

My dearest Sayang…

Happy birthday, Sayang!

On this day, I pray to Allah..

May He bless you with His Kindness and Generosity

With lots of patience, so you’ll find your way to succeed

Particularly in your PhD, and insyaAllah in life

InsyaAllah with patience and His guidance

You’ll become a great, mukmin father for our child

and wonderful soleh husband for thee wife

I too pray for your health and happiness

May Allah always bring happiness into our life..

 

Thank you, Allah, for this nikmah of love

Happy 29th birthday, my love
From my warmest heart, these wishes are for you..

143!! 😀